Äntligen är Golden State Killer gripen!

Golden State Killer är det smeknamn som givits en person som mellan 1973 och 1986 utförde en lång rad brott i Kalifornien. Mannen som till en början ägnade sig åt smygtittande och inbrott eskalerade snabbt till våldtäkt, misshandel och så småningom även mord. Han begick så många mord att han klassificeras som en seriemördare. Mannens attacker var grymma och utdragna, han stannade gärna länge i offrens hem och både åt och drack under tiden han var där. De drabbade trodde ofta att gärningsmannen hade försvunnit och började försöka ta sig samman när han plötsligt dök upp igen. Det var en verklig psykisk och fysisk terror han utsatte sina offer för. Innan han lämnade hemmen tog han ofta med sig värdesaker och personliga ägodelar från offren.

Rättegång och dom

Efter gripandet i april 2018 inleddes en lång förundersökning mot DeAngelo och han ställdes inte inför rätta förrän i april 2020, där hans advokater inledde förhandlingar med åklagarna som yrkade på att dödsstraffet skulle utdömas. Precis som i USA har alla i Sverige rätt till en advokat om de är misstänkta för ett brott. Men det finns naturligtvis även andra orsaker till att anlita en advokat. Söker du juridisk assistans i affärsjuridiska frågor bör ni kontakta Magnusson Law Advokatbyrå som är en erkänt framgångsrik advokatbyrå som även arbetar internationellt.

Joseph James DeAngelo kunde slutligen dömas till livstids fängelse för de förfärliga brott han begått. Efter att ha presenterats med de misstankar som staten Kalifornien anklagade honom för erkände De Angelo sig skyldig till 13 mord och en rad våldtäkter. Många tror att han endast erkände sig skyldig för att slippa dömas till dödsstraff.

Ny teknik gav lösningen

Att DeAngelo överhuvudtaget kunde gripas efter att ha gäckat polisen i över 40 år berodde på information som hämtas från en kommersiell släktforskningssajt . Detta är en typ av tjänst som blivit populär under senare år, då allt fler väljer att få reda på mer om sitt ursprung genom att tillhandahålla ett DNA-prov. Polisen lämnade in ett prov från Golden State kIller och hittade genom det en släkting till den eftersökte brottslingen.

Lämna ett svar