Kända mördare i historien

En död kropp

Det finns många som begått grova brott och mördat genom historiens gång. Det finns dock fall som sticker ut lite extra och som ger rysningar vid tanke på dess hänsynslöshet. Många gånger kan en potentiell mördare verka vara precis som vem som helst. Din granne eller den trevliga kollegan på jobbet. Det kan vara svårt att föreställa sig vem som kan begå sådana bestialiska brott. Ibland är det mer uppenbart att allt kanske inte har stått rätt till. Många gånger i dessa extrema brutala fall är de som mördar män och de utsatta är kvinnor.

Kända mördare genom tiderna

en lista över kända mördare tar upp 23 mördare som anses vara de värsta genom tiderna. På denna lista finns endast två kvinnor med och det är Aileen Wuornos, som dömts för mord på sju män, samt Rose West som dömts för mord på 11 unga kvinnor tillsammans med sin man. Det finns två fall där kropparna till offren har förvarats och förmultnat i mördarnas hem. Båda förövarna Jeffrey Dahmer och Dennis Nilsen, mördade homosexuella män efter att de hade haft sex med dem. Ett annat fall som sticker ut är fallet med John Wayne Gacy, han var familjefar och arbetade på barnsjukhus. Men bakom ytan dolde det sig en seriemördare och han har dömts för mord på 33 män.

Extrema seriemördare världen över

Dessa seriemördare har alla gemensamt att de mördat ofattbart många personer. I Sydamerika härjade en man vid namn Pedro Alonso López och han tros ligga bakom över 300 mord på flickor som kidnappats, våldtagits och mördats i framförallt Peru. I Colombia och Ecuador finns ett liknande fall med Daniel Camargo Barbosa. Han misstänks ha våldtagit och mördat över 150 flickor. Engelska läkaren Dr. Harold Shipman tros ha mördat över 250 personer genom att ha förgiftat sina patienter. En av de värsta seriemördarna i rysk historia är Andrej Tjikatilo, han har dömts för att ha våldtagit och mördat minst 52 kvinnor och barn.

Lämna ett svar