Skydda dig mot inbrott

Hur kan man skydda sig mot inbrott? Enligt statistiken ökar inbrotten även om det fortfarande är mest förekommande i storstäderna så suddas gränserna sakta ut och det är numer lika vanligt ute på landsbygden som i stan. Det räknas som ett inbrott när någon tar sig in i ett utrymme som är låst och stjäl något som då betecknas som grov stöld. Om inget stjäls räknas det som olaga intrång, vilka är det som begår inbrott och varför gör dem det? Det finns många orsaker till att man tar sig in i ett utrymme för att stjäla något.

Inbrott och orsaker

Många gånger tar man saker för att sälja dessa vidare för att finansiera drogmissbruk eller liknande. Ibland kan det vara beställningsjobb då man är ute efter en specifik sak som värdefulla tavlor, smycken, bilar som exempel och då vet att det finns någonstans i utrymmet när man tar sig in. Man ska aldrig lämna värdesaker synliga i bilen när man parkerar den, då det är mycket vanligt att tjuvarna länsar din bil när du gått iväg. Det bästa är att ha värdesaker i ett bankfack. Har man haft inbrott ska man larma polisen direkt och inte röra något på platsen för att inte riskera att förstöra eventuella bevismaterial.

Hur skyddar man sig mot inbrott?

Man kan skydda sig mot inbrott på olika sätt. Installera ett huslarm som är kopplat till dörrar och fönster och ha det på nattetid och när du inte befinner dig i bostaden eller det utrymme som är larmat. Det är bra att ha larmet anslutet till ett vaktbolag och det går även att koppla larmet till den egna mobilen. Många villaområden engagerar sig i nätverk som grannsamverkan där man kan använda olika applikationer där man har möjlighet att informera varandra vad som händer i det egna området och även begära hjälp av andra via appen. Oftast är polisen engagerade i grannsamverkansgrupperna. Att ha ett bra larm är lika viktigt som tanken på hur kan du välja begravningsbyrå eller sjukvård.

Lämna ett svar